Ebben a szezonban a Goodwill Pharma Szeged csapatával csak egy harmadot sikerült játszanunk. idegenbeli mérkőzésünket Algyőn félbe kellett szakítani a jég alkalmatlansága miatt (újrajátszás 02.11.). Az a találkozó nem indult jól csapatunk számára, így nagy elszántsággal vártuk a szerda esti megmérettetést. Sajnos több tapasztalt játékosunk sem tudott pályára lépni betegség miatt, így a fiatalokra hárult a feladat.

Szerencsére egyből megmutatták, hogy sikerült felnőni a több, volt Erste Ligás játékost is felvonultató Szegedhez, az 5. percben Sipák Martin gyönyörű lövéssel szerezte meg a vezetést. Két perccel később pedig Taródi Dániel mutatott be egy zseniális szólójátékot, amivel kettőre növelte előnyünket. A harmad második felében Nagy Márk is eredményes volt, de a szünet előtt másfél perccel Csiki szépíteni tudott, így „csak” kétgólos előnnyel várhattuk a második felvonást.

A második harmadban egyből megmutattuk, hogy nem fogyott el az erő, 1 perc sem telt el, Koczkás Márk is bejelentkezett a mai mérkőzés góllövőinek listájára. Ebben a játékrészben elvesztettük kicsit a játék ritmusát, sokszor felvettük az ellenfél stílusát és bár Lévai Norbert már 4-re is növelt előnyünket a 32. percben, de két gyors találattal (Szabó, Csiki) a vendégek is „visszajöttek” a meccsbe.

Az utolsó harmadban ismét saját játékunkat játszottuk, amivel hamar lesz is zártuk a találkozót, előszőr Taródi és Nagy is beütötte második gólját a mérkőzésen, majd Nesterov Filipp állította be a végeredményt 10 perccel a lefújás előtt. Külön ki kell emelnünk fiatal kapusunk, Mészáros Ákos teljesítményét, aki nagyszerű védéseivel végig előnyben tartotta csapatunkat.

Sajnos pár perccel a vége előtt egy rendkívül sportszerűtlen közjáték is megzavarta a találkozót: a vendégek játékosa Garbacz Ádám először szabálytalankodott (palánkra lökés), majd ütőjével hátulról fejre mért ütést a kispad felé korcsolyázó játékosunkra, ezek után pedig a bírók közbenjárása ellenére is verekedést kezdeményezett a teljes győri kispaddal.

Az incidens ellenére is egy nagyszerű mérkőzést láthatott a lelkes közönség, ahol a fiatalok bizonyították rátermettségüket! Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Goodwill Pharma Szeged: 8 – 3 (AL67)

Gólszerzők:
#7 Sipák Martin, #10 Taródi Dániel (2), #18 Nagy Márk (2), #3 Koczkás Márk, #15 Lévai Norbert, #9 Nesterov Filipp (UNI GYŐR ETO)
#42 Csiki (2), #3 Szabó (Szeged)

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből:

Dr. Németh-Csigai Krisztina képei: