3 mérkőzés volt hátra csapatunk számára az EUHL alapszakaszából, melyet egy hétvége alatt, a székelyföldi Karcfalván a Vicket Sekler Cup keretén eblül teljesítettünk. A novemberi UNIVERSITY OF GYŐR HOCKEY CUP II.-n résztvevő csapatok mérték össze most is az erejüket:
  • SAPIENTIA U23 – Karcfalva, Románia
  • UHT SABERS – Auschwitz, Lengyelország
  • UNIVERSITY SPARTACUS – Kassa, Szlovákia
  • UNI GYŐR ETO HC – Győr, Magyarország
Péntek este a házigazda Sapientia U23 legénységével kezdtük a tornát és tudtuk, hogy nagyon kemény küzdelemre számíthatunk. A székely csapat az esélyesek lendületével jött ki az első harmadra, de sikerült visszavernünk a támadásokat és helyzeteket is kialakítani. Gól viszont nem esett ebben a játékrészben.
A második harmad rögtön hazai góllal indult sajnos, amire nem tudtunk választ adni, a szünet előtti percekben pedig még két hazai találat született, Jábor Bendegúz utolsó másodperces találata viszont adott reményt az utolsó felvonásra.
Ezt a reményt ismét egy gyors Sapi gól „hűtötte le” a harmadik harmadban, majd egy perccel a lefújás előtt már 5-re nőtt a házigazda találatainak száma. Odnoga Mátyásnak sikerült még egy gólt ütni fél perccel a sípszó előtt, de ez már csak szépítésre volt elég.

Sapientia U23 vs UNI GYŐR ETO HC: 5:2
A mérkőzés részletes statisztikája ITT érhető el.
Szombat délután a lengyelországi UHT Sabers csapata várt a fiúkra, akiket hazai pályán, novemberben sikerült legyőznünk, de azóta igencsak erőre kaptak, jelenleg második helyen állnak a tabellán.
Egy kiélezett és gól nélküli első harmad után a második játékrészre újabb fokozatba tudott kapcsolni a lengyel csapat, közel kétszer annyi kapura lövéssel zárták a harmadot, amiből viszont „csak egy találatra futotta”.
Nem adtuk fel, Odnoga Mátyás révén ki tudtunk egyenlíteni a finisben, ezzel biztosítva 1 pontot csapatunknak, mivel a hosszabbítást már a Sabers tudta behúzni.

UHT Sabers Oswiecim vs UNI GYŐR ETO HC: 2:1
(h.u.)
A mérkőzés részletes statisztikája ITT érhető el.
Vasárnapra maradt a kassai University Spartacus elleni találkozó, ami egy igazi „hullámvasút” képét mutatta. Négyszer is sikerült egyenlítenünk a mérkőzés folyamán Láday Áron, Madácsi Benedek, Kiss Ádám és Kiss Mátyás révén, az utolsó 10 percre viszont kiütközött, hogy sérülések/betegségek miatt kevesebb mint 3 sorral tudtunk csak a túrára utazni, ez pedig érződött a lábakban a 3. meccs végére.
Az ötödik kassai találatra már nem volt válaszunk, másfél perccel a lefújás előtt pedig a hatodik is utat talált Róth Nándor kapujába.

University Spartacus vs UNI GYŐR ETO HC: 6:4
A mérkőzés részletes statisztikája ITT érhető el.
Ezzel véget ért számunkra a 23/24-es EUHL szezon alapszakasza.
Jelenleg a rájátszást érő 6. helyen állunk a tabellán, de a mögöttünk elhelyezkedő Nyitra csapatának még 4 mérkőzése hátra van a szezonból.
Amennyiben ezeken a találkozókon 4-nél több pontot szerez, úgy ő jut tovább.
Bárhogy is alakul, azt elmondhatjuk, hogy nagyon jó iramú, magas színvonalú meccseket játszhattunk az EUHL-ben, egyértelmű hasznára vált csapatunknak az indulás.

Hajrá UNI GYŐR ETO!