Szerda este mutatkozott be csapatunk hazai közönség előtt az EUHL-ben, a nemzetközi egyetemi ligában eddig csak idegenben játszottunk. Első győzelmünk is váratott még magára, így elszántan, sikerre éhesen vártuk a zsolnai HC UNIZA csapatát.

Az első harmad igencsak kiegyenlített játékot hozott, kapura lövéseink száma meg is egyezett a játékrész végére (7-7). Mindkét csapat hatékonyan védekezett, de mindkét oldalon voltak veszélyes helyzetek is. Szerencsére győri találat tudta „megtörni a jeget”, egy küzdelmes korongszerzést követően Jábor Bendegúz volt eredményes a harmad közepén. Pár perccel később Madácsi Benedek kapott jó 10 méterre a kaputól egy nagyszerű korongot, amit üresen bombázhatott a vendégek hálójába. A szünetre így 2 gólos vezetéssel mehettek a fiúk.

A második harmadra már magabiztosabban jöttünk ki, végig érezni lehetett, hogy a mai mérkőzést az UNI GYŐR ETO HC fogja dominálni. Az első gólra így is közel 10 percet kellett várni, egy jól sikerült kontratámadást tudott Makovics Bence értékesíteni. A harmad utolsó 3 perce igazi gólesőt hozott, először Madácsi csapott le szemfülesen egy kipattanó korongra, majd másfél perccel lefújás előtt a vendégek is megszerezték szépítő találatukat, egy védelmi hibát kihasználva tudott Kosut eredményes lenni. Itt még nem volt vége, a középkezdés után 1 perccel Jábor is megszerezte második gólját, így az utolsó szünetre már 4 gólos előnnyel mehettünk.

A harmadik harmadban már nem kellet a feléig várnia a hazai közönségnek szép gólokra, másfél perccel a kezdés után Lévai Norbert kapott egy szép indítást, amit nagyszerűen tudott végigvinni. 2 perccel később pedig emberhátrányból sikerült jól megindulnunk, Sipák Dominik pedig belőtte a 7. győri gólt, beállítva ezzel a végeredményt.

Az előző napi – számunkra nem túl fényesen végződő – Magyar Kupa meccs után jó volt látni, hogy a fiúk újult erővel és magabiztosan tudtak kiállni egy ismeretlen ellenféllel szemben és hazai közönség előtt megszerezték első győzelmüket a nemzetközi, egyetemi ligában.

Szombaton már a Dél-Budai HC vár a fiúkra az Andersen Ligában, hétfőn pedig a Gladiators Trencin érkezik EUHL mérkőzésre a Győri Jégsport Központba!

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs HC UNIZA ZILINA: 7 – 1 (EUHL)

Gólszerzők:
#17 Jábor Bendegúz (2), #18 Madácsi Benedek (2), #8 Makovics Bence, #15 Lévai Norbert, #7 Sipák Martin (UNI GYŐR ETO)
#22 Kosut Tomas (Uniza)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina