Az Andersen Liga elődöntőjében az utóbbi időben kiemelkedő formát mutató GOODWILL PHARMA SZEGED együttesét fogadtuk vasárnap este hazai pályán. Tudtuk, hogy kemény küzdelemre számíthatunk, az alapszakaszban elszenvedett kevés vereségünk egyike is a Tisza parti csapat nevéhez fűződik.

Hatalmas öröm volt számunkra, hogy újra a pályán láthattuk hosszú sérüléséből felépülő, kiváló játékosunkat, Nagy Márkot. Hamar sikerült felvennie a ritmust, az első percben már gólt is szerzett, ami – mint később kiderült – egy folyamat első epizódja volt csak. (1-0) Hazai mezőnyfölényt láthatott a szép számú közönség, rengeteg lövést kapott a vendégek kapusa, de Garbacz sikeresen hárította lövéseinket, viszont egy-egy kontratámadás igencsak veszélyes szituációkat eredményezett, sokszor kellett Kornakker Dánielnek bravúrt bemutatnia. A 14. perc elején viszont megtalálták a szegediek a rést a pajzson, Kaposi találatával egyenlítettek. (1-1) Több gól nem esett a sípszóig, tiszta lappal mehettek szünetre a fiúk.

A második harmad első percei Nagy Márkról szóltak, előbb egy tankönyv szerinti összjáték után talált be, majd alig fél perccel később 1-1-ben nem tudott hibázni. (3-1) 10 perc gól nélküli játékot követően előbb Danilov mutatott be szép és eredményes szólóakciót, majd Kambulov talált be egy gyors kontratámadás után. (3-3).  Már úgy tűnt, hogy megismétlődik az első felvonás és döntetlen állással mehetnek pihenőre a fiúk, de sikerült kihasználnunk első emberelőnyös helyzetünket, Madácsi Benedek eresztette meg egyik „szokásos” távoli bombáját. (4-3)

Az utolsó felvonás elején még mindig emberelőnyben állhattunk fel (Biakin 2+2 percet kapott a második harmad végén) és nem is hagytunk sok időt az ellenfélnek felvenni a ritmust, Csölle Dániel érkezett nagyon jól a középre tett korongra. (5-3) Most nem engedtük „elúszni” 2 gólos előnyünket, a 47. percben Nagy Márk megszerezte negyedik gólját is! (6-3) Maradt azért még puskapor a vendégeknél is, 2 perccel később jól kontráztak egy eladott korongból, Kovács volt eredményes. (6-4) Újabb 2 perc múlva viszont már újra a szegedi háló rezgett, egy gyönyörű összjáték után Makovics Bence lőhetett üres kapura. (7-4) A mérkőzés utolsó perceit emberelőnyben játszottuk, az utolsó másodpercben pedig Nagy Márk csapott le egy kipattanóra és szerzett visszatérése első mérkőzésén egy „mesterötöst”! (8-4)

Nem volt könnyű meccs, de sikerült megtartani pályaelőnyünket, jövő hét szombaton akár a továbbjutást is „behúzhatjuk” Szegeden!
Amennyiben szükség lenne 3. mérkőzésre, az szerdán (04.03.) 18:30-kor kerül megrendezésre a Győri Jégsport Központban.
Továbbjutás esetén a döntő első találkozójára 04.06-án kerül sor.

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs GOODWILL PHARMA SZEGED: 8 – 4  (AL165)

Gólszerzők:
#18 Nagy Márk (5),  #12 Madácsi Benedek, #19 Csölle Dániel, #8 Makovics Bence  (UNI GYŐR ETO)
#95 Kaposi, #36 Danilov, #11 Kambulov, #22 Kovács (Szeged)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina