Szerda este került sor szezonnyitó mérkőzésünkre, a nemzetközi egyetemi ligában, az EUHL-ben a Philosophers Nitra vendégeiként léphettünk jégre a Tipsport Arénában. Csapatunk a 23/24-es idényben két bajnokságban (Andersen Liga és EUHL), valamint a Magyar Kupában is megméretteti magát, így izgalmakban sem játékosaink, sem szurkolóink nem fognak hiányt szenvedni.

A himnuszok meghallgatása és ünnepélyes korongbedobás után, hatalmas lendülettel estek egymásnak a csapatok, az első öt percben csak kapkodhatták a nézők a fejüket, sorra alakította ki mindkét gárda a helyzeteit. Nagy örömünkre nekünk sikerült az egyik ilyen helyzetet gólra váltani, Makovics volt eredményes egy szemfüles szituáció után. Néhány perccel később Madácsi került nagyon jó helyzetbe, amit könyörtelenül ki is használt, így már 2 góllal vezettünk a Nyitra otthonában. A válaszra egészen a harmad végéig kellett várni, Kral volt eredményes a hazaiaktól, de így is vezetéssel mehettünk szünetre.

A második játékrészben sem csökkent a tempó, Madácsi pedig ismét megvillant és újra kettőre növelte előnyünket, de a válasz sem maradt el, Svitac volt eredményes, a sípszóig több gól nem is esett.

Az utolsó harmadban már érezni lehetett, hogy a végletekig megfeszített ritmus és könyörtelen test-test elleni harc nyomokat hagyott csapatunkon, de a fiúk hősiesen küzdöttek a végsőkig. Rögtön az elején sikerült Novodomsky találatával egyenlíteniük a hazaiaknak, majd 10 perccel a vége előtt Kovac góljával először a vezetést is megszerezték. 2 perccel a vége előtt Kral állította be az 5:3-as végeredményt.

Ígéretes kezdése volt ez a még nagy csatákat tartogató szezonnak, jó megmozdulásokat és hatalmas küzdőszellemet mutattak a fiúk egy teljesen új színtéren. 30-án ismét az EUHL-ben, ismét idegenben lesz újra alkalom bizonyítani, a Gladiators Trencin vendégeként.

Jövő héten pedig elkezdődnek a hazai megmérettetések is: október 4-én (szerda) a Magyar Kupában a Jászberény, míg 7-én szombaton az Andersen Ligában a Sportországi Cápák lesznek a vendégeink a Győri Jégsport Központban!

Hajrá UNI GYŐR ETO!

Philosophers Nitra vs UNI GYŐR ETO HC: 5 – 3 

Gólszerzők:
#8 Makovics Bence, #18 Madácsi Benedek (2) (UNI GYŐR ETO)
#19 Kral (2), #16 Svitac, #27 Novodomsky, #3 Kovac (Nitra)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: @Kania FotoSport