Tavalyi 2 alapszakasz-vereségünk egyikét a Dél-Budai Farkasok ellen szenvedtük el az Andersen Ligában, az idei szezonban mindent megtettünk, hogy ne tudjanak ismét meglepni bennünket. Meccshiányra nem lehetett panasz a héten, egy Magyar Kupa és EUHL mérkőzést is láthatott a hazai közönség, már „csak” az Andersen Liga volt hátra.

Nem is kellett sokat várni az első gólra, Csata Sebestyén engedett el egy váratlan lövést, ami meglepte a vendégek kapusát. Az első harmadban is már érezni lehetett fölényünket a jégen, de helyzeteinket egyelőre még nem sikerült több gólra váltanunk, egy jól megjátszott kontrából pedig egyenlíteni is tudtak a Farkasok, a szünetre ezzel az eredménnyel mehettek a fiúk.

A második harmadban nem bíztunk semmit a véletlenre, rögtön az első percben „beköszöntünk”, Csata Sebi eresztett meg ismét egy távoli lövést és szerezte meg második gólját. A játékrész végén kettős emberelőnybe kerültünk, amit sikerült is kihasználnunk: jól megjáratott korongot bombázott Almási Márk védhetetlenül a hálóba. Fél perccel a szünet előtt sikerült tovább növelnünk előnyünket, Odnoga Mátyás a kékvonalról! emelt Bozsó hálójába.

A harmadik harmad is másolta az előzőt, de ezúttal Madácsi Benedek volt eredményes rögtön az első percben. Innen pedig nem volt megállás, Horváth Richárd, Csata Sebestyén és Madácsi Beni is növelni tudta még előnyünket. A mérkőzés utolsó perce pedig igazi „fiesztát” hozott: először Szeredi tudott szépíteni egy szép kontratámadást követően, de fél perccel később Majoross Barnabás csapott le kíméletlenül egy kipattanóra. Itt még nem volt vége, a középkezdésből indított támadásból Csata Sebi 4. gólját is megszerezte, beállítva ezzel a végeredményt!

Ismét nagyon szép hokit tudtunk játszani és ezzel veretlenül állunk eddig 4 mérkőzés után az Andersen Ligában.

Hétfőn pedig már újra komoly kihívás előtt állnak a fiúk, a Gladiators Trencin utazik hozzánk visszavágóra az EUHL-ben.

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Dél-Budai HC: 10 – 2 (AL18)

Gólszerzők:
#10 Csata Sebestyén (4), #14 Almási Márk, #20 Odnoga Mátyás,  #18 Madácsi Benedek (2), #11 Horváth Richárd, #22 Majoross Barnabás (UNI GYŐR ETO)
#88 Galántai Richárd, #89 Szeredi Gergely (Farkasok)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina