Az Andersen Liga alapszakaszának végéhez közeledve a MAC Ikonok vendégeként léphettünk jégre a Kisstadionban szombat este.

Az első harmad abszolút kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazaiak rutinos játékosai nem hagytak kétséget afelől, hogy minden hibát könyörtelenül ki fognak használni. Így is tettek, a 10. percben Oroszi szerezte meg a fővárosiak vezető találatát (szerencsére ez volt a mérkőzésen az utolsó 1 perc, hogy ellenfelünk vezetésre állt), de hamar érkezett a válasz, a betegségből felépülő kapitányunk Odnoga Matyi kevesebb, mint 50 másodpercen belül egyenlített. A szünetig több találat nem született, így „tiszta lappal” léphettünk jégre a 2. harmadban.

Ebben a szakaszban már sokkal többször sikerült bevennie egymás kapuját a csapatoknak, a „gólgyártást” mi kezdtük Majoross és Odnoga révén, amire jött a válasz Jászaitól. Adok-kapok következett, ahol először Tomposra majd Gusarovra kontrázott Papp, Nesterov és Lévai góljára pedig Némethnek volt még válasza pár perccel a harmad vége előtt.

Az utolsó játékrészre sikerült teljes mértékben felőrölni ellenfelünket és kiszakadt a győri „gólzsák”. Nagy Márk triplázott, de Nesterov, Szalai, Tompos és Makovics is eredményes tudott lenni, ezzel beállítva az 5:14-es! végeredményt.

Több szempontból is érdekes volt a mérkőzés:
Két fiatal játékosunk, SZALAI DONÁT és TOMPOS ÁKOS is megszerezte első gólját az Andersen Ligában! Gratulálunk!
Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy az Andersen Liga alapszakaszát a tabella ELSŐ HELYÉN zárjuk! Óriási gratuláció a fiúknak! Még két mérkőzést játszunk az alapszakaszban (mindkettőt hazai pályán), majd jöhet a rájátszás, ahol az is biztossá vált, hogy a 4 közé kerülésért a Lehel HC csapatával fogunk megmérkőzni!
Hajrá UNI GYŐR ETO!

MAC Ikonok vs UNI GYŐR ETO HC: 5 – 14 (AL62)

Gólszerzők:
#17 Odnoga Mátyás (2), #22 Majoross Barnabás, #10 Tompos Ákos (2), #4 Gusarov Alexandr, #9 Nesterov Filipp (2), #15 Lévai Norbert, #18 Nagy Márk (3), #Szalai Donát, #8 Makovics Bence (UNI GYŐR ETO)
#3 Oroszi, #26 Jászai, #88 Papp (2), #86 Németh (Ikonok)