Már csak 3 mérkőzés volt hátra az Andersen Liga alapszakaszából, a tabella teteje pedig nem is lehetne kiegyenlítettebb: a találkozó előtt 1-1 pont választotta el a LEHEL HC, DAB-ASP és UNI GYŐR ETO HC csapatát. Ennek tükrében igazi „6 pontos” rangadóra készülhetett a győri közönség szombat este a Győri Jégsport Központban, ahol a DAB-ASP együttesét fogadtuk.

Szinte már védjegyünkké válik a kezdődobás utáni agresszív letámadás, amit most is sikerült a meglepetés erejével végrehajtanunk: Odnoga Mátyás szerzett szemfülesen korongot és passzolta Almási Márknak lövésre, amit még védett Valenta, de a kipattanóra Madácsi Benedek érkezett és szerezte meg első találatunkat 8 másodperc után! (1-0) Soha rosszabb kezdést!  Sokat nem kellett várni az újabb hazai gólra, másfél perccel később Makovics Bence eresztett el lehetetlen szögből egy lövést, ami így is utalt talált a dunaújvárosi kapuba. (2-0) Ez után érezhetően „felébredt” a vendégek csapata is, több veszélyes helyzet után Azari eresztett meg egy távoli lövést emberelőnyös helyzetből a bal felsőbe. (2-1) Kevesebb, mint 4 perccel lefújás előtt Jábor Bendegúz kapott zseniális passzt Makovicstól, egy az egyben pedig nem hibázott. (3-1) Jó lett volna 2 gólos előnnyel a szünetre menni, de egy perccel később egy agresszív korongszerzést követően  Zorin volt eredményes. (3-2)

A második harmadban sikerült eldöntenünk a találkozó sorsát, először Odnoga Mátyás mutatott be egy gyönyörű szóló akciót (4-2), majd Koczkás Márk kapott nagyszerű passzt Sipáktól és fejezte be könyörtelenül a támadást. (5-2) A pontot az i-re Majoross Barnabás tette fel, egy sikeres buli után a kék vonalról eresztett meg egy hatalmas bombát a jobb felsőbe. (6-2)

Bár úgy tűnt, az utolsó játékrészre már „lefutott a meccs”, mégsem maradtunk izgalmak nélkül. A harmad hatodik percénél, 4:3-as felállásnál Majoross második gólját is megszerezte, ismét a jobb felsőt célozva. (7-2) A vendégek ennek ellenére sem adták fel, küzdöttek tovább és három perccel később egy szép kontratámadás után Atamanchuk volt eredményes. (7-3) Nyolc perccel a vége előtt Csölle Dániel is „bejelentkezett” a távolról gólt szerzők táborába. (8-2), de a végére is maradt még puskapor a vendégek ütőjében, emberhátrányban tudtak egy szép ellentámadást vezetni, aminek a végén Udovenko beállította a végeredményt. (8-4)

Nagyon fontos mérkőzés volt, könnyen elképzelhető, hogy az alapszakasz győzelme volt a tét. 18 mérkőzés után 2 ponttal vezetünk a DAB előtt és azonos pontszámmal állunk a LEHEL HC-val. Egy hazai Worm Angels és egy vendég FTC-Telekom vár még ránk, mindent bele fiúk!

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs DAB-ASP: 8 -4  (AL98)

Gólszerzők:
#18 Madácsi Benedek,  #8 Makovics Bence, #17 Jábor Bendegúz, #12 Odnoga Mátyás, #6 Koczkás Márk #22 Majoross Barnabás (2), #19 Csölle Dániel  (UNI GYŐR ETO)
#17 Azari, #27 Zorin, #9 Atamanchuk, #80 Udovenko (DAB)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina