Szerdán este került sor hazai szezonkezdetünkre, ami egyben bemutatkozás volt a Magyar Kupában is. Egy teljesen megújult Lehel HC volt az ellenfelünk a Győri Jégsport Központban, izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

A találkozó első felében nem sikerült technikás, hosszú-passzos játékunkat játszani, bár helyzeteink így is adódtak, kihasználni nem tudtuk őket. A 11. percben Szabó kapott végleges eltiltást és ugyanebben a szituációban Benedek is szabálytalan volt, így 2 percig kettős emberelőnyben játszhattunk, majd utána még 3 percig 5 a 4 ellen, de nem tudtuk kihasználni ezt a nagyszerű lehetőséget (sőt, több alkalommal is a vendégek vihették egy az egyben kapura a korongot), ezen a szinten pedig ennek következményei vannak. Ez nem is maradt el, a 17. percben a győri nevelésű Karda talált be a jól ismert kapuba, a jászberényiek mehettek vezetéssel szünetre.

A második harmad első fele még mindig játékunk megtalálásáról szólt, egymás után 4 kiállítást is összeszedtünk, de a tavalyi szezonhoz hasonlóan emberhátrányos védekezésünkre nem lehetett panasz. A 33. percben így is a Lehel tudta helyzetét gólra váltani, Fedorin volt eredményes. A játékrész második felére tudtuk felvenni saját stílusunkat, igazán szép hokit láthatott a nagyszámú közönség. Kevesebb mint 1 perccel a szünet előtt Makovics bombázott lehetetlen szögből és a korong most jó irányba pattant, de több találat nem született, így ismét a vendégek mehettek 1 gólos előnnyel pihenni.

Az utolsó játékrészt nagy elánnal kezdtük, ennek meg is lett az eredménye, Lévai Norbert tudott egyenlíteni a 43. percben. Sajnos nem sokáig örülhettünk, pár perccel később egy jól megjátszott kontrából ismét a vendégeknél volt a vezetés Borbát révén. 2 perccel lefújás előtt időt kértünk és megpróbálkoztunk egy „üreskapus” felállással, de elveszítettük a korongot és Popov gurított a Kornakker nélküli hálóba. A maradék játékidőben még egyszer megpróbálkoztunk ezzel a felállással, de most szerencsénkre nem sikerült a vendégeknek eltalálni a kaput, így maradt a 2:4-es végeredmény.

Szebb bemutatkozást reméltünk hazai pályán, de a 6 légióssal felálló Lehel HC teljesen új arcát mutatta, ami már most előrevetíti a kibővült Andersen Liga izgalmas, küzdelmes 2023/24-es szezonját.

Jövő hét kedden visszavágó Jászberényben, a továbbjutáshoz 3 góllal kell nyernünk (vagy 2-vel, ha 4-nél többet lövünk). Nem lesz egyszerű feladat, de nem is lehetetlen!

Hazai pályán szombaton (10.07. – 18:30) találkozhatunk ismét a srácokkal, az Andersen Ligában a Sportországi Cápák lesz az ellenfelünk.

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs LEHEL HC: 2 – 4 (Magyar Kupa – 1. forduló)

Gólszerzők:
#8 Makovics Bence, #15 Lévai Norbert (UNI GYŐR ETO)
#21 Karda, #32 Fedorin, #34 Borbát, #97 Popov (LEHEL HC)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina