Szombaton este került sor egy mindent eldöntő mérkőzésre, melyen az Andersen Liga 2022/23-as szezonjának bronzérme volt a tét. Hazai pályán, a Nemak Jégcsarnokban küzdhettünk meg a DAB-ASP csapatával, a 18:00 órás kezdéssel minden adott volt egy igazán nagyszerű estéhez, amiben nem is kellett csalódnunk.

Az alapszakasz első két helyezettje a tétnek megfelelően, sikerre éhesen korcsolyázott ki a jégre, az első perctől kezdve érezni lehetett, hogy gólokban gazdag mérkőzést láthat majd a nagyszámú közönség. 3 percet kellett csak várni az első találatra, ami szerencsére győri ütőről jött, Majoross Barnabás tudta kihasználni emberelőnyös helyzetünket. 5 perccel később Azari tudott egyenlíteni, de a 13. percben Horváth Richárd egy gyönyörű korongszerzést követően távoli bombájával ismét megszerezte a vezetést. Nem sokkal a szünet előtt a dunaújvárosiak tudták kihasználni emberhátrányunkat Kis góljával, nyílt lappal mehettek a csapatok a 15 perces szünetre.

A második harmad felidézte az egész szezon legszebb pillanatait, igazi, technikás hokiban és hazai gólokban gyönyörködhetett a közönség. Ismét csak nagyjából 3 percet kellet várni az első találatra és ismét Majoross volt eredményes, Almási nagyszerű passza után. Alig fél perccel később Almási Márk már nem csak gólpasszt adott, távoli találatával egy újabb emberelőnyös helyzetet tudtunk gólra váltani. 12-es mezszámú játékosunk nem dőlt hátra elégedetten, pár perccel később szép szólójátékot követően is eredményes tudott lenni, immár háromra növelve előnyünket. A győri gólzápor még mindig nem ért véget, a 33. percben sikerült egy szép kontratámadást vezetnünk, aminek a végére Nesterov Filipp tette fel a koronát. Megsemmisítő harmadot tudtunk a vendégekre mérni, megnyugtató, 4 gólos előnnyel várhattuk a harmadik felvonást.

Az utolsó játékrészre érezhetően ritmust váltott a DAB-ASP, a harmad első felében 2 gyors góllal sikerült csökkenteniük előnyünket Azari és Szabó révén, de sikerült megfognunk ezt a kedvezőtlen tendenciát, az 56. percben Makovics Bence távoli bombája biztosította be, hogy a kelleténél több izgalom ne maradjon a végére. Az utolsó percben a vendégek emberelőnyüket „üres kapus” felállással is megtoldották, bízva abban, hogy egy szépítő góllal tudják befejezni a mérkőzést, de sikerült megszereznünk a korongot, amit Almási gurított 4 másodperccel a lefújás előtt az ellenfél üres kapujába.

Ezek után került sor az ünnepélyes éremátadóra, ahol először kiváló játékosunk, Nagy Márk vehette át a szezon legeredményesebb játékosának járó díjat Sipos Leventétől, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától, majd csapatunk tagjai a megérdemelt bronzérmet.

Nagyszerű lezárása volt ez egy sikeres szezonnak, köszönjük lelkes közönségünk fáradhatatlan biztatását, ősszel folytatjuk, reményeink szerint több színtéren is!

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs DAB ASP: 8 – 4 (AL100 – Bronzmérkőzés)

Gólszerzők:
#22 Majoross Barnabás (2), #11 Horváth Richárd, #12 Almási Márk (3), #9 Nesterov Filipp, #8 Makovics Bence (UNI GYŐR ETO)
#90 Azari (2), #98 Kis, #86 Szabó (DAB-ASP)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina