Utolsó hazai mérkőzésünkre készültünk az Andersen Liga alapszakaszában, tavalyi elődöntős ellenfelünket, a dunaújvárosi Worm Angels csapatát fogadtuk szombat este. Azzal a tudattal léphettünk jégre, ha mindkét hátralévő találkozónkat sikerrel vesszük, biztosan a tabella éléről várhatjuk a rájátszást.

Ennek megfelelően hatalmas lendülettel vetettük bele magunkat a játékba, az első harmadban megkérdőjelezhetetlen volt a hazai fölény, amit a négyszer! annyi kapura lövésünk is mutat. Fölényünket viszont csak a játékrész végén tudtuk gólra/gólokra váltani: először Almási Márk szerzett ügyesen korongot a 18. percben és passzolt az üresen álló Horváth Richárdnak (1-0), majd két perccel később, nem sokkal a sípszó előtt Madácsi Benedek kapott el egy vendég átadást és passzolta Koczkás Márknak, aki nem kegyelmezett Pinczésnek. (2-0)

A második harmadban is sikerült fenntartani fölényünket (közel kétszer annyi kapura lövés), de kísérleteink egyike sem tudott utat találni magának a dunaújvárosi kapuba, így egyetlen vendég kiállítást leszámítva eseménytelenül telt a középső 20 perc.

Úgy tűnt, az utolsó harmadban is nélkülöznünk kell majd a gólokat, de az lefújás előtti 8 percben „megtört a jég”.  Lévai Norbert lövése még elakadt a blokkban, de Takács Balázs nagy jó ütemben érkezve mattolta a vendégek kapusát (3-0). Négy perccel később már Madácsi Benedek volt eredményes, szépen lőtte ki a jobb alsót. A középkezdés után még a vendégek is meg tudtak villanni, Szakács adta bele minden erejét egy közép-távoli lövésbe, Kornakker nem tudott időben reagálni. (4-1) Szerencsére volt még puskapor a tarsolyunkban, így hazai góllal fejezhettük be a mérkőzést: Almási szerzett agilisen korongot a kapu mögött, amit Madácsi Benedeknek passzolt, aki második gólját is megszerezte a találkozón. (5-1)

Újabb lépést tettünk az alapszakasz győzelméhez vezető úton és már csak egy akadály van előttünk, a jövő szombati FTC-Telekom találkozó idegenben.

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs WORM ANGELS: 5 -1  (AL102)

Gólszerzők:
#11 Horváth Richárd,  #7 Sipák Martin, #3 Takács Balázs, #18 Madácsi Benedek (2)  (UNI GYŐR ETO)
#11 Szakács (WA)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina