Az UNI GYŐR HOCKEY CUP második napján az erdélyi Sapientia U23 csapata volt az ellenfelünk, csütörtök este a Nemak Jégcsarnok egy igazi „zöld-fehér” párharcnak adott otthont.

Előző mérkőzésünk tükörképe ismétlődött meg, most nekünk sikerült a vendégeket „sokkolni” egy első perces találattal, csapatkapitányunk, Odnoga Matyi volt eredményes. A harmadban nem is született több gól, így előnnyel mehettek a fiúk pihenőre.

A második játékrészt az erdélyieknek sikerült jobban kezdeni, pár perc leforgása alatt az egyenlítő és már a vezető találatot is sikerült megszerezniük Lázár és Galusnyák révén. Szerencsére ismét hamar sikerült válaszolni, Odnoga Matyi második góljával egyenlítettünk, 5 perccel a harmad vége előtt pedig Makovics Bence biztosította be, hogy erre a szünetre is előnnyel mehessünk.

Az utolsó felvonás első fele nem hozott gólokat, az 53 percben Makovics Bence is megszerezte második találatát, ezzel kettőre növelve előnyünket. A végjáték szép izgalmakat hozott, 3 perccel a lefújás előtt Kedves csökkentette egy gólra a vendégek hátrányát, majd az utolsó percben 6 mezőnyjátékossal rohamozó Sapientia többször is közel volt a hosszabbításhoz, de Mészáros Ákos kapusunk nagyszerűen helytállt, 20 másodperccel a vége előtt pedig Almási Márk biztosította be győzelmünket egy „üreskapus” góllal.

Nagyszerű mérkőzéseket játszhattunk a kupa keretein belül EUHL-es csapatokkal, reményeink szerint a következő szezonban tétmeccseken is mérkőzhetünk velük. Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Sapientia U23: 5 – 3 

Gólszerzők:
#17 Odnoga Matyi (2), #8 Makovics Bence (2), #12 Almási Márk (ETO)
#9 Lázár, #8 Galusnyák, #89 Kedves (Sapientia)

Galériánkban válogattunk legjobb képeikből:

Dr. Németh-Csigai Krisztina képei: