Az MJSZ stratégiájába illeszkedően, közel egy éves szakmai előkészítést követően elindul a korábbiaknál professzionálisabb alapon szerveződő másodosztályú Liga. A sorozat névadó szponzora a magyar tanácsadói piac egyik kiemelt szereplője, az Andersen Magyarország lesz.

A Liga csapatait az U21-bajnokság alsóházi csapatai és a korábbi OB II bajnokság együttesei fogják alkotni. A bajnokságba előzetesen 8-9 csapat jelezte részvételi szándékát. A liga mérkőzései tervek szerint szombati napokon este 19 és 21 óra között kerülnek majd megrendezésre. A csapatok körmérkőzéses formában 14-16 mérkőzést fognak játszani az alapszakasz során. A rájátszás lebonyolítása előzetes tervek szerint 8 csapat fogja alkotni. A rájátszás negyeddöntő, elődöntő, döntő, előbbi 2 nyert meccsig (max 3 találkozóig), utóbbi kettő pedig 3 nyert meccsig (max 5 találkozóig) fog tartani. A bajnokság október elején indul az U21-es bajnokság kvalifikációs körének lezárulta után.
Az Andersen egy amerikai központú, adó- és jogi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport, amelynek magyar tagvállalata közel 100 munkatárssal, áll ügyfelei rendelkezésére. Az Andersen Magyarország különböző formában már több mint 10 éve támogatja az MJSZ munkáját és a magyar jégkorongsport fejlődését.