Szombat este játszottuk második Andersen Ligás mérkőzésünket hazai pályán, ezúttal az újonc Vasas SC-vel szemben léphettek jégre a fiúk.

A héten már volt egy Magyar Kupa és EUHL mérkőzésünk, mindkét találkozón nagyon szép hokit tudtunk játszani, ezt kellett továbbvinnünk erre a megmérettetésre is.

Jól kezdtük az első harmadot, érezni lehetett a nyomást játékunkon, de az első gólra közel hét percet kellett várni, egy kipattanó korongot vágott be szemfülesen fiatal centerünk, Csata Sebestyén. Továbbra is támadó szellemben játszottunk, amit egy jól sikerült kontrával tudtak megtörni a hazaiak, Horácskó volt eredményes. A viszontválaszra sem kellett sokat várni a nézőknek, Csölle Dániel eresztett meg emberelőnyben egy távoli lövést, amit még védett Chmelik, de Makovics Bencével szemben már tehetetlen volt.  Nem adták fel a fővárosiak, 40 másodperc múlva már ki is használtak egy védelmi hibát, az üresen álló Szabó üthetett tisztán Kornakker hálójába. Az izgalmaknak nem volt vége, Madácsi Benedek kapott szép passzt, amit kíméletlenül értékesített is, ezzel 1 gólos vezetéssel mehettünk szünetre.

A második harmadban szinte felborult a pálya a mi javunkra, rengeteg nagy helyzetünk és még több kaput eltaláló lövésünk volt, de csak egyet tudtunk gólra váltani Csölle Dani ismét távolról bombázott, amibe Madácsi Beni ért bele nagyszerűen, így védhetetlenül kötött ki Chmelik hálójában a korong.

Az utolsó játékrészben is folytatódott a győri fölény, amit a harmad első felében még nem sikerült gólra váltani, de utána kiszakadt az a bizonyos „gólzsák”: Jábor Bendegúz, Csata Sebestyén, Madácsi Benedek és Csölle Dániel is eredményes volt, bebiztosítva ezzel győzelmünket. 1 perccel a vége előtt még kit tudtak használni egy védelmi hibát a vendégek, de már csak szépíteni tudtak az eredményen.

Igazi örömhokit láthatott a hazai közönség, megérdemelt zárása volt ez ennek a küzdelmes hétnek.

Unatkozni viszont a következőn sem lesz idejük, kedden Miskolcon várja őket az Erste Ligás DVTK Jegesmedvék a Magyar Kupában, míg szombaton Szegedre látogatnak az Andersen Ligában.

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs VASAS SC: 8 – 3 (AL 57)

Gólszerzők:
#10 Csata Sebestyén (2), #8 Makovics Bence, #18 Madácsi Benedek (3), #17 Jábor Bendegúz, #19 Csölle Dániel (UNI GYŐR ETO)
#62 Horácskó Márk, #78 Szabó Zalán, #86 Mayer Zsolt (Vasas)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina