Elérkezett a szezon legfontosabb mérkőzéseinek sorozata, kedd este megkezdődött az Andersen Liga 2023/24 döntője! Ellenfelünk a jászberényi LEHEL HC, akikkel a szezon folyamán nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is találkoztunk, mérlegünk biztató 3:1 volt a döntő előtt. Ennek ellenére tudtuk, hogy minden erőnket össze kell gyűjteni, a jászságiak nagyon jó formát mutattak az egész idény alatt, az alapszakaszt ugyanannyi ponttal (50) zárták, mint csapatunk.

Már a kezdő sípszó előtt fantasztikus hangulat uralkodott a Győri Jégsport Központban, a közel 500 szurkoló a mérkőzés egész ideje alatt együtt izgult a fiúkkal a győzelemért. Utánpótlás egyesületünk kis hokisai kísérték ki a játékosokat a jégre és együtt hallgatták a himnuszt, majd a közönség hangos ovációja kíséretében hagyták el a pályát és kezdődhetett az összecsapás.

Az első pillanattól kezdve nyomást gyakoroltunk a vendégekre, a korong legtöbbet a Lehel harmadában járt, 5 perc elteltével pedig gólra is tudtuk váltani fölényünket: Fekete Botond távoli lövését még hárította Monostori, de Madácsi Benedek jól helyezkedett és a kipattanót belőve megszerezte a vezetést. (1-0)
A harmad további negyedórájában több helyzetünk is adódott, de jól védekezett az ellenfél is, nem tudtunk több találatot szerezni. Egy-egy veszélyesebb jászberényi megindulást pedig jól semlegesítettek védőink, így maradt az állás a szünetre is.

A második játékrészre aztán sikerült felőrölni Rusznyák Szilárd együttesének védelmét és elindult a gólzápor:

  • a 23. percben Nagy Márk indult meg a szélen szédületes sebességgel, a támadást pedig Makovics Bence fejezte be higgadtan (2-0)
  • másfél perccel később Almási Márk tört be először a kapu mögé, majd a kipattanó korongot egy közép-távoli bombával juttatta a hálóba (3-0)
  • kevesebb, mint 3 perc múlva érkezett az újabb találat, Madácsi Benedek szerzett agresszívan korongot 2 védő között, 1:1-ben a kapussal szemben pedig ritkán hibázik (4-0)
  • újabb 2 perc múlva egy veszélyes támadással sikerült „kicsalnunk” Monostorit a kapujából, Fekete Botond pedig jól ismerte fel a helyzetet, éles szögből az üres hálóba juttatta a korongot (5-0)
  • egy „hosszabb szünet” után Madácsi Benedek jelentkezett be lassan védjegyévé váló távoli bombájával, Fekete Botond kiválóan blokkolta a vendégek hálóőrének látómezejét (6-0)
  • a harmad utolsó percében sem kellett unatkoznunk, Nagy Márk mutatta meg zsenialitását, először Kardán vágott át, mint kés a vajon, majd mattolta Monostorit is (7-0)

Nem volt kérdés, hogy ezzel a 20 perccel eldőlt a mérkőzés, a szünet után a vendégek kapust is cseréltek, Eőry váltotta Monostorit.

Az utolsó harmad elején Almási adott nagyszerű passzt Madácsi Benedeknek, aki nem hibázva 4. gólját is megszerezte a döntő első mérkőzésén. Több találat már nem esett a hátralévő időben, érezni lehetett a játékosokon a fáradtságot, inkább a kisebb szabálytalanságok – kiállítások kerültek az előtérbe.

Minden várakozásunkat, sőt reményünket felülmúlta ez a találkozó, kivételes hangulatú, nagy iramú és hazai gólokban gazdag mérkőzéssel szereztük meg a vezetést a trófeáért zajló párharcban.
Pénteken Jászberényben vár ránk egy újabb kihívás, vasárnap (04.14.) 18:30-kor pedig ismét hazai pályán szurkolhatunk a sikerért!

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs LEHEL HC: 8 – 0  (AL172)

Gólszerzők:
#12 Madácsi Benedek (4), #8 Makovics Bence, #14 Almási Márk,  #13 Fekete Botond, #18 Nagy Márk (UNI GYŐR ETO)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina