Ezen a szombaton hazai mérkőzés várt a fiúkra, az idényben második alkalommal, ezúttal a tapasztalt játékosokkal felálló MAC Ikonok-at fogadtuk az Andersen Ligában. Szoros, kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani, csalódnunk szerencsére nem kellett.

Az első harmad szinte teljesen eseménytelenül telt (egy-egy kisebb helyzetet leszámítva), a csapatok láthatóan próbálták a másik fél gyengeségeit, védelmi hiányosságait kipuhatolni. (0-0)

A második játékrész szerencsére már sokkal pörgősebben alakult, rögtön a második percben megszületett a mérkőzés első találata, Lévai Norbi szerezte meg a hazai vezetést. Sajnos a kiállítások sora is elkezdődött ebben a harmadban, és első emberelőnyüket ki is használták a vendégek, Schmál góljával egyenlítettek pár perccel később. 4 perccel a vége előtt nekünk is sikerült emberelőnyünket gólra váltani, Taródi Dani találatával vezetéssel mehettünk szünetre  .(1-2)

A harmadik harmad első fele szinte eseménytelenül telt, főleg az utána következő izgalmakhoz képest. Az 53. percben aztán felpörögtek az események, először Odnoga Matyi talált be egy zseniális megmozdulás végén, majd Horváth Ricsi használt ki egy kapitális védelmi hibát. Nesterov Filipp kiállítása után időt kért az ellenfél az 56. percben és „üreskapus” felállással próbálták csökkenteni a 3 gólos különbséget, de ez a taktika visszafelé sült el és Odnoga Matyi volt ismét eredményes. Ezután érezhetően ráültünk kicsit az eredményre, amit a tapasztalt ellenfél 2 gyors góllal is büntetett az 58. percben (Eperjessy, Jászai). A végén ismét 6 mezőnyjátékossal próbálkoztak a vendégek, de ismét nekünk sikerült gólt szereznünk, 10 másodperccel a vége előtt Lévai Norbi állította be a végeredményt.

Egy igazán rutinos gárdát sikerült szombat este legyőznünk előremutató, szép megmozdulásokkal. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs MAC Ikonok: 6 – 3 (AL26)

Gólszerzők:
#15 Lévai Norbert (2), #10 Taródi Dániel, #17 Odnoga Mátyás (2), #11 Horváth Richárd (ETO)
#49 Schmál, #55 Eperjessy, #26 Jászai (MAC)

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből: