A Sportországi Cápák ellen már sikerült idegenben szép győzelmet aratni, ez volt a cél a hazai visszavágón is szombat este a Nemak Jégcsarnokban.

Az első harmad bár a mi találatunkkal indul (Nagy Márk „köszönt” be az 5. percben), de nem tudtuk teljes egészében saját, technikás játékunkat adni, így előbb az egyenlítés, majd a vezetés is a vendégek kezébe került Vizi révén. A lelkierőre viszont nem lehetett panasz, kétszer is tudtunk egyenlíteni az első 20 percben, először Taródi Dani révén, majd Berthaud gólja után Koczkás Márk érte el, hogy egálban mehettünk a szünetre.

A második játékrészben megmutatták a fiúk, hogyan tudják ezt a játékot űzni, kérdést sem hagytak afelől, ki fogja ma győztesen elhagyni a küzdőteret. Makovics, Lévai, Sipák és Koczkás is eredményes volt, erre pedig nem volt válaszuk a fővárosiaknak.

Az utolsó harmadban is sikerült fenntartani az előző 20 percben látott fölényünket, de itt már a Cápák is tudtak egyet-egyet harapni a védelmünkön. Nagy Márk – az első harmadhoz hasonlóan – itt is hamar góllal jelentkezett, amire pár perccel később Berthaud válaszolt, majd a 49. percben jött az igazi úthenger, Makovics gólja után kerek 10 másodperccel! Koczkás is eredményes volt, megszerezve a 9. és 10. találatunkat. Vona még tudott egy szépítő gólt lőni a vendégektől, de a végeredményt Nesterov Filipp állította be az 56. percben.

Magabiztos győzelmet sikerült aratnunk, kisebb megingásokkal a játékunkban. A 2. harmad lehengerlő támadó- és precíz védekező játékát kell állandósítanunk, hogy igazán eredményesek legyünk bármilyen csapattal is nézünk szembe. Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Sportországi Cápák: 11 – 5 (AL57)

Gólszerzők:
#18 Nagy Márk (2), #10 Taródi Dániel, #3 Koczkás Márk (3), #8 Makovics Bence (2), #15 Lévai Norbert, #7 Sipák Martin, #9 Nesterov Filipp (UNI GYŐR ETO)
#2 Vizi (2), #3 Berthaud (2), #13 Vona (Cápák)

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből:

Dr. Németh-Csigai Krisztina képei: