Október 18-a az emberségről és az elfogadásról szólt itt, a Győri Jégsport Központban.

A győri Emberség DSE szervezésében, a Széchenyi István Egyetem, a Büchl Hungaria és a Győri ETO HC közreműködésével jöhetett létre a kedd délelőtti program, egy jeges sportnap fogyatékkal élők számára.

A résztvevők elmondása szerint sokuknak még nem volt alkalma ellátogatni jégpályára, így egy igazán különleges helyszínen szerezhettek feledhetetlen élményeket a négy környékbeli intézetből érkezők. 

A közös bemelegítés után sorversenyeken mérhették össze erejüket a résztvevők, hamar kialakult az összhang a játékosok és a segítők (a Széchenyi Egyetem rekreáció szakos hallgatói) között, serényen bíztatták egymást, a végén pedig mindenki aranyéremmel távozhatott. Az érmeket és az okleveleket dr. Gyömörei Tamás, az egyetem tanszékvezető docense, Gyökeres Sándor, a Büchl Hungária ügyvezetője, Nagy László, a Radó-iskola igazgatója és Nagy Ákos, a házigazda Győri ETO HC sportegyesület ügyvezetője adta át.

A díjátadón Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke elmondta: „Nagy örömmel láttuk, hogy mindenki bátran és remekül küzdött. Bebizonyosodott, hogy a jég sem ördögtől való, a szabályokat követve, betartva biztonságosan lehetett vetélkedni egymással. A hangsúly ezúttal sem az eredményen volt, jó volt nézni, a biztatást, a segítséget. Pozitív dolognak tartjuk, hogy a parasport a városban egyre nagyobb szerepet kap. Már kerekesszékes kézilabdacsapatunk is van, a Győri Szekerek, mely az első bajnoki meccseit is lejátszotta.”

Minden résztvevő számára nagyszerű lehetőséget nyújtott ez a nap, hogy megtapasztalhassa a sport, a mozgás összetartó és közösségépítő erejét.

A GYŐR+ összefoglalója az eseményről: