Kivételes hokiünnepet láthatott minden szurkoló, aki kilátogatott vasárnap este a Győri Jégsport Központba: csapatunk, a győri Széchenyi Egyetem által fenntartott UNI GYŐR ETO HC az Andersen Liga vándorkupájáért lépett jégre a jászberényi LEHEL HC együttesével szemben, a 3 nyert mérkőzésig tartó párharcban egy magabiztos hazai és egy küzdelmes idegenbeli győzelem után már 2:0-ra állt.

A hangulatra ismét nem lehetett panasz, több mint 600-an kísérték figyelemmel és tapssal, ahogy utánpótlás-egyesületünk kis korisai bekísérik a játékosokat a pályára. Az ünnepélyes korongbedobást Sebestyén Dalma úszó, az UNI-Győri Úszó SE kiváló sportolója, a 200m női vegyes és 4x100m vegyes-váltó friss magyar bajnoka végezte el.

Előző hazai meccsünkhöz hasonlóan a sípszótól kezdve nagy nyomást helyeztünk a vendégek kapujára, de gól nem származott kísérleteinkből, az első találat pedig nem is győri ütőről érkezett: egy emberelőnyös helyzetet kihasználva a jászberényiek első veszélyes támadásukat gólra is váltották Tiurikov révén! (0-1)
Két perccel később az orosz gólszerző kiállítást kapott, amit sikeresen használtunk ki: Madácsi Benedek lőtt nagy erővel a kapuba, amihez Horváth Richárd ért hozzá jól. (1-1)
Szerencsére a harmad második fele egyértelműen a győri fölényről szólt. A 14. percben nagyon rossz ütemben cseréltek a vendégek, amit ezen a szinten már nem lehet megúszni: Majoross vette észre a kínálkozó lehetőséget és passzolta a korongot Almásinak, aki ziccerhelyzetbe tudta hozni Madácsi Benedeket, ő pedig ilyen szituációkban nem szokott hibázni. (2-1)
Bő 3 perccel később emberelőnyben támadhattunk és egy gyönyörű összjáték tanúja lehetett a közönség: Jábor Bendegúz » Makovics Bence » Nagy Márk utat járt be a korong, Eőry-nek esélye sem volt. (3-1)
2 perccel a sípszó előtt Almási Márk indította a kapunk vonalából egy nagyszerű emeléssel Vas Márkot, aki meghálálta a lehetőséget és kilőtte a bal alsót. (4-1)
Megnyugtató vezetéssel mehettek a fiúk szünetre, érezni lehetett, hogy ma bajnokot avatnak Győrben az Andersen Ligában.

A második harmad kiegyenlítettebb játék képét hozta el, adódtak helyzetek mindkét oldalon, de gól nem született egyikből sem. Nagy lélektani előnyt szereztünk azzal, hogy sikerült kivédekeznünk egy kettős emberhátrányt is. A 34. percben pedig emberelőnyünk utolsó másodperceit használta ki Almási Márk és varrta be a hosszú felsőbe. (5-1)

A kisebb-nagyobb szabálytalanságok, kakaskodások az egész mérkőzés folyamán jelen voltak, érezni lehetett az egész szezon alatt felgyülemlett feszültséget mindkét csapat játékosain. Fél perccel az 5. hazai gól után egy palánk melletti tumultusnál a vendégek épp a büntetőpadról visszaérkező 21-ese kétszer is bottal lökte hátulról Kiss Ádámot, amiért természetesen járt a kiállítás, de még visszakanyarodott, ekkor pedig kapusunk, Kornakker Dániel „húzott be” neki egyet, ez pedig robbantotta a puskaporos hordót és egy kisebb tömegverekedés tört ki a jégen.
Végül 5-5 játékost küldtek mindkét csapatból a büntetőpadra, majd később az öltözőbe végleges kiállítással. Ezzel pedig a foghíjasan felálló LEHEL nem tudta folytatni a játékot, így a mérkőzés 5:1-es hazai vezetésnél befejeződött.

Bár idő előtt ért véget a találkozó, a kitörő öröm mind a játékosok, mind a közönség részéről leírhatatlan volt.

Az érmeket és a kupát Radnai Károly (Andersen Magyarország ügyvezetője), Szombati-Serfőző Eszter (Uni Pro Sport Kft. ügyvezetője), valamint dr. Gyömörei Tamás (SZE Sport és Rekreációs Központ vezetője) adta át.

Fantasztikus szezont futott a csapat: az EUHL 7. helye mellett megnyertük a MEFOB-ot, az ANDERSEN LIGÁBAN pedig 27 mérkőzésből 24-et megnyerve elhódítottuk a bajnoki címet is!
Külön öröm, hogy MADÁCSI BENEDEK lett a szezon legeredményesebb játékosa!

A Széchenyi Egyetem csapata ezzel bebizonyította, hogy az a különleges életpálya-modell, amit 2 éve megálmodtak (jégkorong » diploma » sport- és szakmai karrier), beváltotta a hozzá fűzött reményeket: játékosaink közül 15-en egyetemisták, melyből hatan voltak a SZE hallgatói ebben a szezonban! 

Hajrá UNI GYŐR ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs LEHEL HC: 5 – 1  (AL174)

Gólszerzők:
#11 Horváth Richárd, #12 Madácsi Benedek, #18 Nagy Márk, #9 Vas Márk, #14 Almási Márk (UNI GYŐR ETO)
#73 Tiurikov (LEHEL)

UNI GYŐR ETO HC 2023/24 szezon Andersen Liga csapatának névsora:

Kapusok: Kornakker Dániel, Róth Nándor, Mészáros Ákos

Játékosok: Almási Márk, Csata Sebestyén, Csölle Dániel Zoltán, Farkas István Tamás, Fekete Botond, Horváth Richárd, Jábor Bendegúz, Kiss Ádám, Kiss Mátyás Zoltán, Koczkás Márk, Láday Áron, Láday Bence, Lévai Norbert, Madácsi Benedek, Majoross Barnabás, Makovics Bence, Nagy Márk Máté, Sipák Martin, Takács Balázs Attila, Vas Márk Dániel, Vojnits Balázs, Wenner Miklós Barnabás

Stáb:

Odnoga Mátyás vezetőedző
Láday Lóránt másodedző
Feil Arnold másodedző
Barna Ádám kapusedző
Steingart László erőnléti edző
Alföldi Zoltán sportpszichológus
Baki Dávid felszerelés menedzser
Pribránszki Gergely kommunikáció
Horváth Helga social media
Boros Péter GM

Galériánkban válogattunk a mérkőzés legjobb képeiből:

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina